View Single Post
Vet ikke om TS leser tråden lenger, men slik denne saken har utviklet seg er det strengt tatt bare én måte å stoppe rentene på. Det er å begynne å betale gjelda di.
Gjelda er selvforskyldt, og ingen har lurt deg. 23'000/500 i mnd er heller ikke en sum som er stor nok til at du vil få særlig støtte fra NAV/sosialkontoret el.

Så noen fakta (dette er ikke ment som noen moralpreken, men rett og slett en forklaring)
- At rentene går til Lindorff skyldes bare at banken har leid dem til å drive inn fordringene sine. Banken kunne gjort denne jobben selv, og både salærer og rente ville vært akkurat den samme. Så lenge Lindorff ikke har kjøpt fordringen vil deler av rentene også tilfalle banken, så de skal ha mer enn bare de 8000.
- Renten er høy, og den er lovbestemt. Forsinkelsesrente justeres to ganger årlig og er styrt av Lov om renter ved forsinket betaling mm. Den er grisehøy, nettopp for å være en insentiv overfor de som ikke vil betale for seg.
- Dersom du ikke betaler vil du få betalingsanmerkning. Dette har du kan hende allerede fått, og den hefter ved frem til du har betalt gjelda. Med betalingsanmerkning er muligheten for å bestå en kredittsjekk tilnærmet null, og da får du hverken lån eller mobilabonnement. Merk deg også at selv om du får redusert eller stoppet rentene vil betalingsanmerkningen bestå.
- I verste fall, når du ignorerer kravet slik du gjør, så sender Lindorff hele greia til namsmannen. Han vil da kunne ta utlegg i eiendeler, eller iverksette lønnstrekk. Får du namsmannen på døra er din eneste utvei kontant oppgjør, ellers vil han ta med seg eiendeler tilsvarende kravet.