View Single Post
Sitat av caperno Vis innlegg
MyDarkSide: Kommunen har gjeldsrådgivere som ikke er en del av NAV. Jeg vil derfor tro at det er bedre å få hjelp av de som også skal behandle søknaden din, nemlig kommunen. Så slipper man å gå via flere ledd, noe som sikkert er en fordel, mtp. alle kritikk NAV har mottatt de siste årene.

En annen ting som er verdt å merke seg er at dersom man skal søke gjeldsrådgivning, så må man slå seg selv personlig konkurs. Gjør man dette, så vil man ikke kunne tegne f.eks mobil- eller tvabonnement m.f.
Vis hele sitatet...
For det første er ikke Namsmyndighetene en del av fylkeskommunene, eller kommunene. Dette er statlig. Namsmyndighetene er underlagt politimyndighetene, politimyndighetene er igjen underlagt politidirektoratet, som igjen er underlagt justis -og politidepartementet, som igjen er underlagt regjeringen, og til slutt Stortinget.
Dette kan du enkelt se ved å gå på politiet.no eller lese om statsforfatningen i Norge

For å slå seg konkurs foreligger det en god del forskjellige vilkår, som er helt forskjellig i forhold til gjeldsordning. Du må også lese litt mer om konkurs -og gjeldsordningslovgivningen. Har noen bøker å anbefale om du vil vite

Viser også til den nye tråden som kom for ikke mange dagene siden: http://freak.no/forum/showthread.php...ngslinje+regel

Sitat av sama Vis innlegg
Helt enig med deg. Jeg trenger en kausjonist men familien min bor ikke i Norge:-( og derfor har ikke kausjonist.
Hat tatt kontakt med Bank2 men de gir ikke lån uten sikkerhet og jeg ikke hus.
Jeg vil prøve min beste å ikke blir konkurs siden den er enkeltforetak!
Jeg har tatt kontakt mange ganger med kreditorene men probleme er at de som er sendt allerede hos Namsmann, de trekker direkte fra lønna mi og da mister jeg muligheten for å betale avdragene som jeg har lovet til andre kreditorer!
Vis hele sitatet...
Så lenge det er enkeltmannsforetak du har, vil dette hefte på deg personlig og ikke på firmaet. Dersom firmaet får krav rettet mot seg, kan kreditorene gå direkte på deg.

Det du nå allerede sier er at du har saker inne hos namsfogden, har de alltid en person som vil kunne være behjelpelig med å veilede deg i forhold til hva du skal gjøre. De kan riktignok ikke stoppe trekkene som går på deg uten grunn, slik at du må ta de trekkene i beregning. Gå til namsmyndighetene, og be om veiledning. Blir det for mye for deg, kan du gå til en økonomisk rådgiver hos NAV, som kan gjøre mye av arbeidet for deg med å ta kontakt med kreditorene og ellers andre saker som har med din gjeld å gjøre.

Les her: https://www.politi.no/tjenester/gjeldsordning/