View Single Post
Om forsinkelsen skyldes vesentlig mislighold kan du heve kontrakten. Nøyaktig hva som ligger i vesentlig er jeg ikke sikker på.

Heving er IKKE det samme som oppsigelse. Oppsigelse benyttes i henhold til normale oppsigelsesfrister. Det skal mer til for å kunne heve en kontrakt enn å si den opp.

Det vil nok uansett ikke være snakk om en forsinkelse i denne saken før 1. mai.

Dessuten står det i 2-12:
" Er det klart at det vil inntre mislighold som gir leieren hevingsrett, kan leieren heve allerede før tidspunktet for overlevering. Hevingen kan avverges dersom utleieren straks stiller betryggende sikkerhet for at avtalen vil bli oppfylt."

Det smarteste vil nok være å si fra allerede nå at du kommer til å heve avtalen om den ikke er klar innen avtalt tidsfrist.

Deretter bør du få klarhet i om forsinkelsen skyldes vesentlig mislighold, slik at du har kortene klare til spillet begynner...

Om du har satt depositum inn på depositumkonto så er det uproblematisk å få disse tilbake. I praksis vil det nok være det om de står på huseiers konto også. Si til han at det er underslag å ta i mot depositum på egen konto hvis han har gjort det (det ER faktisk underslag å ta depositum på egen konto, og du kan politianmelde han).

Dette er det juridiske. Men husk også at det kan jo være dette ikke er vesentlig mislighold. Muligens er han også en god utleier så snart han kommer i gang. Det er viktig og ha et godt forhold til utleierne også, men ikke nøl med å bruke lover om det husverten er håpløs (som i forrige tråd her om husleieavtale).

Når det gjelder husleia skal du IKKE betale for dager du ikke bor der. Om du ved innflyttingsdato har betalt for dager før du flyttet inn, så trekk pengene på neste husleie. Vil tro det holde å si fra muntlig om grunnen til dette, men du kan jo sende skrftlig beskjed om du vil være veldig ordentlig da. Huseier kan ikke gjøre noe annet enn å akseptere dette.